*  *  *

Startsida

Tankar och reflektioner

 Sluta röka

 

 

Du har varit mitt allt under många år. Du har varit den som jag alltid har gått till, både i glädje och sorg. När du inte har funnits i min närhet har jag längtat mig sjuk efter dig. Nu är jag besviken på dig och tänker lämna dig.

 

Jag har genom åren offrat allt för dig. Min ekonomi skulle ha varit betydligt bättre om inte du hade funnits. I ur och skur har du tvingat ut mig. Hur många gånger har jag inte stått ihopkurad i full snöstorm eller hällregn tillsammans med dig. Jag har frusit och blivit våt. I min ungdom var jag tvingad att smyga med min bekantskap med dig. Människor har tittat snett på mig för din skull. För att inte tala om allt du har gjort med min kropp.

 

Visste du att jag kunde sjunga en gång i tiden? Nu har du gjort min röst hes och skrovlig. Visste du att jag orkade springa långa sträckor? Nu flåsar jag om jag måste gå fort. Visste du att min hy en gång var frisk och rosig? Nu är den grå och glåmig. Visste du…?

 

Trots att jag har älskat dig mer än allt annat så lämnar jag dig nu. Det kommer att bli svårt och jag kommer att sakna dig mycket, men med tanke på allt ont du har gjort mig och allt som jag har offrat för din skull så hoppas jag att jag slipper se dig igen.

 

Farväl min kära cigarett!

* * *  

Idag skriver jag 2005-12-26 och jag har
hållit upp med rökningen i snart tre månader. Gå in på min sida Sluta röka och läs om min kamp mot cigaretterna.

 

 

 

 

Bilderna kommer från

 

Rita´s Gif-Parade

 

*  *  *  

 

                                       Upp                                          

 

Ó Tankehörnan